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地元のブドウを活かし、
風土と向き合う。
地域の個性を最大限に表現できる
独自の製法を探究し、
「これが福岡/九州のワイン」と
いうものをつくる。

そして、その行き先を
はるか海外まで見すえ、
地元の豊かな個性を
世界に向けて発信する。

そんな、地域の魅力の橋渡しを、
ワイン造りを通じて果たしていきます。
Utilizing local grapes and embracing
the terroir,
we explore unique cultivation
and winemaking techniques
that
fully express the region's character,
creating wines that truly represent
Fukuoka/Kyushu.

With our sights set on markets far
beyond Japan,
we aim to share the rich
individuality of our locale with
the world.

Through winemaking, we serve as
a bridge,
bringing the charm of
our region to the wine lovers of
the world.

OUR FEATURES

福岡/九州の地だからこそ
表現できるワインを目指して。
従来の造り方にとらわれず、
土地の個性を最大限に
引き出すことのできる
ワイン造りを追求しています。
Aiming to create wines that can only
be expressed through the unique
terroir of Fukuoka/Kyushu. We
pursue winemaking that maximizes
the
region's character, practicing low
intervention winemaking.
畑からワイナリーへ
From the Vineyard to the Winery
自社畑でブドウを丹精込めて栽培すると共に、地元のブドウを厳選し、人的介入を最小限に抑えた自然な造りを追求。
さらに、海外のワイナリーでの経験や日本酒造りで学んだ技術も応用し、クリーンで飲みやすく、つい踊ってしまうようなぐびぐび飲める自然なワインを目指しています。
We grow grapes in our own vineyards and select the finest local grapes, pursuing a natural winemaking process with minimal human intervention. Additionally, we apply techniques learned from overseas wineries and sake brewing, aiming to create clean, easy-to-drink low intervention wines that make you want to dance and enjoy sip after sip.
畑から飲み手まで
From the Vineyard to you
SHINDO WINESでは畑でのブドウ栽培から、飲み手にワインが届くまでの一連の流れを造り手みずからが行います。
土地の個性を私達の口で直接お伝えし、ワインに込められている想いも一緒に楽しんでいただくことが最大の喜びです。
At SHINDO WINES, we manage every step from growing grapes in our vineyards to delivering the wine to you. Our greatest joy comes from personally conveying the unique character of our land and sharing the passion imbued in each bottle.

OUR PRODUCTS

Q4O
FUK / EST.2021