圧倒的な革新性を追い求める、
ウイスキー蒸溜所。
ウイスキー蒸溜所。
A whiskey distillery in relentless
pursuit of exceptional innovation.
pursuit of exceptional innovation.
ジャパニーズウイスキーの価値を
さらに向上させる。
その象徴的な製品をつくりだし、
福岡から世界のウイスキーの
常識を変えていく。
大量生産では成し得ない、
革新的で圧倒的な
クラフトマンシップを注ぎ込み、
香味を追求し、驚きを届ける。
もっといいものを。もっとできるはず。
常にみずからを鼓舞しながら、
探究と挑戦を続けていきます。
さらに向上させる。
その象徴的な製品をつくりだし、
福岡から世界のウイスキーの
常識を変えていく。
大量生産では成し得ない、
革新的で圧倒的な
クラフトマンシップを注ぎ込み、
香味を追求し、驚きを届ける。
もっといいものを。もっとできるはず。
常にみずからを鼓舞しながら、
探究と挑戦を続けていきます。
Elevating the value of
Japanese whisky to new heights.
Creating iconic products that redefine
the global standards of whisky,
all from Fukuoka.
Infused with innovative and unparalleled
craftsmanship
that cannot be achieved
through mass production,
we pursue exquisite flavors and deliver
delightful surprises.
Striving for excellence.
Believing in the potential for more.
We continually inspire ourselves to
explore and challenge,
pushing
the boundaries of what is possible.
Japanese whisky to new heights.
Creating iconic products that redefine
the global standards of whisky,
all from Fukuoka.
Infused with innovative and unparalleled
craftsmanship
that cannot be achieved
through mass production,
we pursue exquisite flavors and deliver
delightful surprises.
Striving for excellence.
Believing in the potential for more.
We continually inspire ourselves to
explore and challenge,
pushing
the boundaries of what is possible.
BACKGROUND
日本が世界に誇る科学者・高峰譲吉博士。博士は約100年前、アメリカの地に招かれ麹を用いたウイスキー製造に挑戦しました。それにインスピレーションを得て、私たちは40年前から特殊な製法での樽熟成麦焼酎の製造に取り組み、2021年に「TAKAMINE KOJI FERMENTED WHISKEY」の販売をアメリカで開始しました。独創的な挑戦を行い、世に問う。私たちの哲学にあふれた代表的なプロジェクトと言えます。
そして同じく2021年。温め続けた新しいプロジェクトを開始しました。それは、モルトを用いたウイスキー製造です。工場も新たに構え、麹も用いないため、「TAKAMINE KOJI FERMENTED WHISKEY」とはまったく異なるプロジェクトですが、独創的な挑戦を行うという私たちの哲学はここにもしっかりと受け継がれています。
そして同じく2021年。温め続けた新しいプロジェクトを開始しました。それは、モルトを用いたウイスキー製造です。工場も新たに構え、麹も用いないため、「TAKAMINE KOJI FERMENTED WHISKEY」とはまったく異なるプロジェクトですが、独創的な挑戦を行うという私たちの哲学はここにもしっかりと受け継がれています。
Dr. Jokichi Takamine, a scientist Japan proudly presents to the world, ventured into whisky production using koji after being invited to the United States nearly a century ago.
Inspired by his legacy, we began crafting barrel-aged barley shochu using a unique method 40 years ago, and in 2021, we launched the "TAKAMINE KOJI FERMENTED WHISKEY" in the United States. This project embodies our philosophy of bold innovation and distinctive challenges.In 2021, we also embarked on a new, long-anticipated project: the production of malt whisky. This new venture, housed in a freshly established distillery, does not use koji and is entirely different from the "TAKAMINE KOJI FERMENTED WHISKEY." Nonetheless, it is a testament to our enduring commitment to pioneering and innovative challenges.
Inspired by his legacy, we began crafting barrel-aged barley shochu using a unique method 40 years ago, and in 2021, we launched the "TAKAMINE KOJI FERMENTED WHISKEY" in the United States. This project embodies our philosophy of bold innovation and distinctive challenges.In 2021, we also embarked on a new, long-anticipated project: the production of malt whisky. This new venture, housed in a freshly established distillery, does not use koji and is entirely different from the "TAKAMINE KOJI FERMENTED WHISKEY." Nonetheless, it is a testament to our enduring commitment to pioneering and innovative challenges.
PROCESS
OUR FEATURES
独創的なウイスキー造りに挑む。
その哲学を形にするため、SHINDO DISTILLERY(新道蒸溜所)では、
今までのスタンダードをベースにしつつも、
革新的な製造技術や装置を積極的に採用しています。
その哲学を形にするため、SHINDO DISTILLERY(新道蒸溜所)では、
今までのスタンダードをベースにしつつも、
革新的な製造技術や装置を積極的に採用しています。
Embracing the challenge of crafting unique whisky,
SHINDO DISTILLERY embodies this philosophy by building on
established standards while actively incorporating
innovative production techniques and equipment.
SHINDO DISTILLERY embodies this philosophy by building on
established standards while actively incorporating
innovative production techniques and equipment.
-
原材料・製法についてAbout Ingredients and
Production Methods -
通常は一種の酵母を用いるモロミの醸成において、
さらにもう一種の独自酵母を加えた製法に挑戦。
重たく甘い香り(ラクトン香)をベースに、
さまざまな香りの成分が豊かに含まれた
重層的な原酒造りを行っています。Challenging the conventional process of fermenting the mash,
which typically uses a single type of yeast,
we incorporate an additional unique yeast strain.
This method produces rich, multi-layered spirits with a heavy and
sweet lactone aroma, enriched with various aromatic
compounds.
-
製造環境についてAbout the Production Environment
-
最新かつオーダーメイドの機械を導入し、
科学的根拠にもとづいた細かな数値設定を実施。
さらに要となる工程においては経験豊富な製造スタッフが
手作業を行うことで、徹底的な品質向上につとめています。We have implemented the latest and custom-made machinery,
setting precise parameters based on scientific evidence.
Additionally, in crucial stages of the production process,
our experienced staff perform meticulous handcrafting,
ensuring the highest quality standards.
OUR PRODUCTS
AWARDS & ACCOLADES
- World Whiskies Award 2024.
- 「SHINDO NEW MAKE PEATED」ニューメイク&ヤングスピリッツ ニューメイク部門 GOLD受賞SHINDO NEW MAKE PEATED” won GOLD in the New Makeup category for New Makeup & Young Spirits.
- 「SHINDO NEW MAKE UNPEATED 2」ニューメイク&ヤングスピリッツ ニューメイク部門 BRONZE受賞SHINDO NEW MAKE UNPEATED 2″ won BRONZE in the New Makeup & Young Spirits New Makeup category.
- 「SHINDO NEW BORN MIZUNARA CASK」ニューメイク&ヤングスピリッツ ヤングスピリッツ部門 BRONZE受賞SHINDO NEW BORN MIZUNARA CASK” won BRONZE in the New Makeup & Young Spirits Young Spirits category.
- 「SHINDO NEW BORN PEATED」ニューメイク&ヤングスピリッツ ヤングスピリッツ部門 BRONZE受賞SHINDO NEW BORN PEATED” won BRONZE in the New Make-up & Young Spirits Young Spirits category.
TOURS
DISTILLERY TOUR
- < 日本語ガイド >
-
- ツアー概要
- SHINDO LABでは「THE QUEST FOR THE ORIGINAL」をコンセプトに、独創的な挑戦を行っています。当ツアーにおいては、SHINDO LAB内にある「SHINDO DISTILLERY(新道蒸溜所)」を舞台に、私たちのウイスキーにかける挑戦に迫ります。単なる見学にとどまらず、私たちのこだわりの数々を、五感でお楽しみいただけます。
- 所要時間
- 約2時間(試飲含む)
- 参加費
-
5,000円(税込)
- 人数
- 1ツアーにつき上限10人
- 注意事項
-
- ①ツアーにはウイスキーの試飲体験が含まれています。試飲をされない場合でも料金の減額はいたしかねますのでご注意ください。試飲をされない(できない)お客様向けにはお持ち帰りのセットをご用意しております。
- ②ツアーガイドによって、英語でのご説明が可能なガイドと日本語のみの対応となるガイドがおります。英語でのご説明が必要なお客様は、英語対応可能なガイドのツアーをお選びください。
- ③ツアーコース中には階段があります。たいへん申し訳ございませんが、車椅子をご利用のお客様はご案内が困難となっております。あらかじめご理解のほどお願い申し上げます。
- ④ツアーには複数グループのお客様の参加が予定されます。スムーズなツアー運営にご協力いただきますようお願い申し上げます。
- < ENGLISH GUIDE >
-
- TOUR Outline
- At SHINDO LAB, we embrace the concept of "THE QUEST FOR THE ORIGINAL," engaging in unique and innovative challenges. This tour offers an in-depth look at SHINDO DISTILLERY within SHINDO LAB, highlighting our dedication to creating exceptional whisky. More than just a tour, it’s an immersive experience where you can engage all your senses and discover our meticulous craftsmanship and passion.
- Duration
- Approximately 2 hours (including tasting)
- Price
-
¥5,000 (tax included)
- Number of Participants
- Maximum of 10 people per tour.
- Please note that
-
- ①Whisky Tasting Experience: The tour includes a whisky tasting experience. Please note that the fee cannot be reduced even if you choose not to participate in the tasting. A take-home set is available for those who do not (or cannot) partake in the tasting.
- ②Language Availability: Our tour guides offer explanations in either English or Japanese. If you require an English-speaking guide, please select a tour with an English-speaking guide.
- ③Accessibility: The tour route includes stairs. We regret to inform you that we cannot accommodate guests using wheelchairs. We appreciate your understanding in advance.
- ④Multiple Groups: The tour may include multiple groups of participants. We kindly ask for your cooperation to ensure a smooth tour experience.